29 January, 2013

Seoul Garden.


Assalamualaikum wbt and hi readers  

    Huwaarghh! sedih, sebal, semuaa ada sebab ni entri pertama tahun dua kosong satu tiga pfftt. Happy New Year everyone :D okay, cuti semester satu ni tarappa yang menarik sangat pun, taapi aku nak cite pasal first time makan kat Seoul Garden. Yang pasti bukan kat Korea, tapi ya iyalah Malaysia sajorhh. Konon nak bergeronjeng lepas habis paper final (but actually ada benda yang lagi buat jantung aku bergeronjeng sampai nak meletup betul² lepas habis paper last tu)

     Cukoopp! Tinggalkan dulu part jantung kejadah tu. Seoul Garden. Plan punya plan, asyik tak jadi aku pun bosan lah kan. hahha. Last² nasib ada geng time keje kat Parkson Alamanda yang kepala tak berapa nak betul macam aku. Tu pun janji Melayu pukul 12, pukul 4 petang baghu nampak batang hidung. Choii! We'ols pi Seoul Garden IOI Mall, macehh lah uncle Google tolong bagitau mana yang dekat dengan UKM.  First timer, cuak jugak sebab tak tahu acano. Ahh lantak.

 tolong jangan masuk salah tempat yea. credit to dahi farah ;p
ukm, mmu, upm, kliuc bergabung. mohon students bawak benda alah ni, discount okay!
kukus. grill. panggang. tapi kukus takdelah. celur gittew. hha!
licin yea anak². nampak wajah kemahenn happy makan ice cream. adoyainye pun.

    We'ols pi makan ni pun kira dinner, so sorang plus tax dalam RM34 lah. Kalau pi waktu lunch lagi murah - if I'm not mistaken, takde ketam and certain seafood. Ahh, sama sajoo. Ada macam² jenis marinated chicken, meat, eel, lamb, fish fillet and squid. Makan sampai mabuk, dengan syarat kau datang perut kosongkan dulu. Air free, minum sampai kembung tapi agak² ah kan. Nasi ada, kimchi paling best woo. Cuma tolonglah pilih sup tomyam kalau rasa nak pi makan sana. Oh yea, kalau agak² tempat-grill-ah-apa-ke-namanya-tu macam dah hangus, sampai orang nampak asap kepul² kat tempat korang, tooooloooonglaaaaah panggil waiter suruh tukar. hahhaha. Baru nampak sopan sikit walaupun makan gelojoh tak hengattt. Ada ABC, ice cream, salad yang vavavoom for dessert. Dan disebabkan tak larat aku tibai ice cream cukupkan syarat.  
jangan tiru aksi 18sx ni. muka berbalam sebab kat traffic light pun boleh camwhoree! 
thanks farah, driver of the day #dotd sesat kita bersama yea sayang. LOL

panaflex : overall aku bagi 3.5/5 stars. Boleh laa boleh laa. so-so ;p