29 March, 2011

UPU tu apa ?


             assalamualaikum and nite² ,silent readers!tajuk entri kali ni macam nak mintak pelempang tak agak²  nya? hha.maaflah,orang keliru + kurang kasih sayang pengetahuan am memang cenggini. sobs sobs.sadiss bebenor.setelah seminggu dok usha sana sini,tepuk dahi tanya kau sihat ke tak etc etc etc,maka cik rifah pun tanpa melengahkan masa melawat Darling UPU .

           sambil melawat tu cik rifah sempat gak nyanyikan dia lagu.'' yuppiyuppiyu,you're my sweetie pie.'' sweet tak? sweet tak?haihh.maaflah.semenjak dua menjak tiga menjak dan bermenjak² nie,cik rifah macam lost tau tak.kadang² rasa macam''wehh,tolonglah jangan memalukan diri sendiri dalam blog tu''.hahha.ada ke? tak kan?

           dalam hal cenggini,cik rifah sangat-sangat-amat-amat-memerlukan pendapat,pandangan senior²  yang ada di alam maya ni.ewahh.ayat ni mintak apa pulak yea.tapi ini seriouss.no kidding.swear.kott² apa yang cik rifah buat ni korang rasa macam tak betul kan.cik rifah sedia mendengar + memang nak sangat tau tips²  yang berguna.yelah...ipt ni dah tak macam sekolah.seriauu makk !


panaflex : sekarang ni betul ke dah tak boleh nak fikir pasal minat ?
               kena kejar keje tu yang penting ?

21 comments:

syzwnsrwk said...

pilihan cik riffa not bad, kalau da dapat asasi, buat betul²..
kalau tak yakin dengan pendirian, baca pos ni:

http://theotherkhairul.blogspot.com/2011/03/lepasan-spm-pilih-course-apa-untuk.html

harap² sedikit sebanyak dapat tolong cik riffa =)

owner blog said...

baik betul lah syzwn ni eh.hha.
dah usha dah mr.k punya blog tu .
yup² ,banyak membantu actually.

papepun , thanks ! :)

Arif Azmi said...

ahha.. well.. number 1 has always been my first choice.. since cik ryfa ni results lebih mantop than me.. I have a feeling boleh dapat UIA or if UiTM dapat yg KPTM.. But, I don't know what o say about the third choice.. LOL.. You've filled it until the eighth choice.. Are those really your choices? Or are they there just to fill in the blanks? :)

Arif Azmi said...

http://airislyfe.blogspot.com/2011/01/want-to-take-law-in-malaysia.html
this link lapok sikit.. tapi ada la crite ttg law uia and uitm sikit.. :)

owner blog said...

fill in the blank.waalawehh.
;p

wait,diploma makan masa yg lama eh?

Arif Azmi said...

diploma kan usually 3 years.. :P.. kalau fill in the blanks.. umm.. haha.. no comment.. selain tu oke kot.. :)

owner blog said...

hha
tukar asasi tesl uitm lah
masih sempat yaww :)

anaiha yusof said...

yup try asasi tesl uitm..lagi bagus la dear

SyahirahShaadan said...

bagi saya laa kan, adik elok laa kalau mohon program asasi.. macam saya , saya ambik asasi uia (economics and management sciences) .. lg pon nak masuk main campus tak perlu tggu lame.. paling lama pon 2 tahun je.. tapi kebanyakan nye x de laa sampai dua tahun kan.. kalau english mantap memang bonus laa untuk anda :)

owner blog said...

ainaha : itu perubahan yg kompem sy buat :)

kak syira : thanks ! insyaALLAH harap itu yang terbaik utk sy :))

Anonymous said...

erk..hu7,,aku rase kalau dah minat kau ke arah bahasa dan law..oke je kalau kau nak amek asasi..lagipon,,insyaallah kau boleh bawak bile kau minat..so..chaiyok7 lah ek..?he7,,,

-jiro

gadis melayu said...

salam.. mmg zaman skrg nie x bleh kejar sgt minat sbb tak semua ape yg kita nk kta akn dpt.. cntohnya atia sndri.. dlu beria-ia nk amik jurusan berkaitan ngan biologi.. tp skrg atia bakal engineer elektrik.. insyaAllah.. mmg lari sudah dr minat sbnr..

selain upu cik rifah ada mohon tak program matrikulasi..?? bg atia klu cik rifah dh pasti kursus ape yg cik rifah nk amik.. bleh truskn ngan asasi.. tp klu tak, matrikulasi pilihan terbaik.. mgkin ini dpt mnolong cik rifah serba sdikit dlm mmbuat pilihan..

http://eputra.com/pilihan-antara-matrikulasi-asasi-atau-diploma/

klu rajin sudi2la lawat blog atia..

http://atia-gadismelayu.blogspot.com/

btw gud luck..^_^

cik riffa :) said...

hakak : if tak bgtau nma pun blh dtect sape.hhe.
mmm . . . insyaALLAH , yang ada dlm kpla ni law atau tesl.

kak atia : tq jugak . ada mohon matrik . tapi rmai yang ckp matrik tak brapa ok.so lil bit konfius ..

Anonymous said...

OOO...akak dh baca komen2 tu semua...
akak matrik....matrik not bad gak la. akak pun x sure naper org kata matrik x ok. sbnrnyer lau amik matrik, sijil matrik tu kita x leh guna cari keje...lau ada dip, ti kuar2 lau rasa mls nk smbung blajar dh, still rifah blh cari keje....tp series, hdp kat matrik sgt best cuma semenyer kna cpt sbb kita just setahun jer kat situ n pastu trus smbung ijazah....
akak rasa pilihan2 rifah tu ok...tp mmg rasa minat law ek???hehe....takutnyer.....tp ok la.rifah rajin insyaallah dpt n blh buat...
lau dh dpt smbung blajar ti bg tau k....

cik riffa :) said...

haah . memang ada gak minat law tu . . . ekceli minat macam macam ouh . hha .
tu lagi lah buat kepala ni rasa nak meletop.
LOL.

insyaALLAH , nnti sy heboh kan satu kampung maya ni + bgtau akak yea ;D

fatin zamberi said...

dear , ur choices ok laaa . ryfa minat an .. dulu sis isi ikut ape yg sis minat . and , sis dapat course tu . not bad laa , best ^_^
semangat nak belajar .
law ryfa minat , pastikan , ryfa "rase" kene semangat nak belajar anything about that course . heheh .
"rase" taw ... hee

owner blog said...

sis atin : i can feel it yaww :)
teruja pun ada jugak .
masalah yang sebenarnya - i'm in dilemma -,-

btw , thanks sis ;D

gadis melayu said...

paling pantang kalau ada org kate matriks x okei.. hehehee..

matriks ke asasi ke diploma ke sama jer.. semua tue medium untuk kta truskan study.. terpulang kat kita utk memilih.. mana ada benda kat dunia nie yang senang..?? huhuhu..

btw akak ex matriks.. kehidupan kt matriks walaupown pantas.. tapi stiap ape yg berlaku masa matriks sgt berharge.. smpai skrg masih rindu kenangan2 kt matriks.. hehehe..^_^

cik riffa :) said...

alamakk...
ada ex matrix lahhh..
hhe..
tu lah..
rsanya sekarang nk apply dulu..
bgntung pada rzeki nanti..

insyaALLAH..

Afufu said...

Wowwwww! Your first and second choice are just the same with me lahh! But UNFORTUNATELY i've got UiTM lahh. Tapi okay what. Memang minat law ke? Kalau nak tanya i bout law ni i bleh tolong sikit2. Silakan laa :))

cik riffa :) said...

LOL ;)

haah,adalah minat ke arah law tu dan harap harap dipermudahkan...

insyaALLAH,nnti sy tny anda sampai anda rasa serabut yang amat..
tungguuuuu ~~

;DD